תחילים לעבוד עם אתר וורדפרס חדש
השתמשו בפרטי הגישה שקיבלתם כדי לבצע כניסה למערכת הניהול (דרך מסך www.YourDomain.co.il/wp-admin) תגיעו לעמוד שנקרא לוח הבקרה. הדבר הראשון שעליכם להסתכל עליו הוא הסרגל הימני המרכז עבורכם את כל היעדים החמים שעוד תלמדו להכיר היטב. זהו רק מבוא קצר מאוד לכל לשונית בתפריט אך בהמשך תוכלו לקרוא בהרחבה על הלשוניות הרלוונטיות למשתמש מתחיל בוורדפרס.
שימו לב לפרט חשוב – אל תשכחו לשמור את העבודה שלכם. רובן המוחלט של אפשרויות השימוש בוורדפרס דורשות שמירה. בין אם עדכון תפריטים, כתיבת פוסט ועוד. כדי לראות כל שינוי באתר שלכם עליכם לרענן את הדפדפן (f5)
ראשי – עמוד הכניסה למערכת הניהול. השימוש בו תלוי בכם ובנוחות שלכם. (בגרסה 3.8 נעשה שינוי גרפי נרחב במערכת והיא נראית טיפה שונה מצילומי המסך כאן, המיקומים וההיגיון נשארו אותו דבר)
שדרוגים – הודעה על שדרוגים ולינקים לשדרוג בפועל של המערכת עצמה, התוספים שלה והעיצוב שלה. בשלב ראשון, לא רצוי לשדרג עד שלא תשחו יותר בחומר ותדעו מה אפשר לשדרג ומה לא. אנא הקפידו לגבות את האתר לפני שדרוגים מהותיים.
פוסטים – כאן מנהלים את התכנים של האתר – חלוקה לקטגוריות, יצירת תכנים חדשים.
קישורים – כאן תוכלו ליצור קישורים, פנימיים או חיצוניים. תכונה זאת לא נמצאת בגרסאות חדשות של וורדפרס ויש להתקינה בנפרד כתוסף.
עמודים – דרך אלטרנטיבית לפרסום תכנים בצורה שאינה פוסט. נהוג להשתמש בעמודים עבור עמודים שעומדים בפני עצמם ואינם שייכים לקטגוריה נושאית כזו או אחרת כמו עמוד אודות, דף צור קשר, תקנון אתר וכדומה.
תגובות – במידה ותבחרו לאפשר לאנשים להגיב לתכנים באתר, כאן תוכלו לנהל את התגובות הללו – לערוך אותן, למחוק אותן, לאשר אותן, להגיב להן וכדומה.
עיצוב – כאן תוכלו לשלוט על אספקטים שונים של עיצוב האתר. החל מן המראה הכללי שלו ועד לניהול הדרך בה התוכן שלו מוצג בתפריטים ובאזורי תוכן שונים.
תוספים – אחד המקומות השווים ביותר בוורדפרס והמקור שלכם לשדרוג האתר בכל התחומים – החל מתוספי SEO וכלה בחנויות וירטואליות.
משתמשים – וורדפרס, כאמור, החלה כמערכת בלוגים דינאמית ולכן אחד הדברים החזקים בה הוא ניהול משתמשים. כאן תוכלו להגדיר מה כל משתמש יכול לעשות באתר – האם אתם רוצים שאנשים מסוימים יוכלו להוסיף תכנים לאתר, האם אתם רוצים שאנשים אחרים יוכלו לבצע שינויי הגדרות וכדומה.
כלים – כאן תוכלו לייבא לייצא תוכן ולגבות את האתר שלכם באמצעות תוספים.
הגדרות – הגדרות של תצורת האתר, של תוספים למיניהם ועוד. יפורט בהרחבה בהמשך.
שונות – תוספים רבים יוצרים בעת התקנתם קישור לדפי הניהול וההגדרות שלהם בסרגל הימני הראשי של וורדפרס.